2022-05-11
Nieuwe impressies Smakkelaarspark

We deelden het al eerder: Smakkelaarspark gaat verder. Samen met alle betrokken partners hebben we Smakkelaarspark verder ontwikkeld tot een nog beter plan. En dat laten we natuurlijk graag zien in nieuwe impressies. Kijk je mee?

Het onlangs afgeronde Definitief Ontwerp is uitgebreid omgeschreven op dit blog. Maar dit willen we natuurlijk ook visualiseren. In dit blog lichten we drie nieuwe impressies uit, die de nieuwe wijk echt een gezicht geven. Kijk je mee?

Het park

Spark

Je ziet de prachtige inbedding van Smakkelaarspark in het Utrechtse centrum. Behalve dat er hier ruimte is voor 95 huurwoningen, 55 koopwoningen én ondernemers, is het vooral het groen dat indruk maakt. Naast veel gras zijn het ook de bomen die opvallen en die ruimte creëren voor schaduw. Ook de verbinding met het water is extra goed terug te zien in deze impressie.

Vanaf de Smakkelaarspark-kade

Spark

Op bovenstaande impressie kijken we vanaf de bomen in de richting van het Kadegebouw. In het Kadegebouw is ruimte voor ambitieuze ondernemers die toegevoegde waarde zien in een inspirerende omgeving, duurzaamheid en een zeer centrale ligging. Vlak erachter vind je namelijk Utrecht Centraal al. Neem de brug over het water – langs de mobiele Barista dus – en je staat binnen een mum van tijd op het station. Rechts op de impressie is het hoogteverschil opvallend, wat het park een speels karakter meegeeft.

Het Havengebouw

Op de laatste nieuwe impressie kijken we naar het Havengebouw. Je woont hier straks in een van de 95 huurappartementen tussen het groen, maar met de dynamiek van de stad op loopafstand. Zoals je ziet, zijn de daken groen begroeid en soms ook met zonnepanelen bedekt. Aan de linkerkant zie je het toffe, rood overkapte dakterras en op de achtergrond het vernieuwde Utrecht Centraal.

Benieuwd naar meer?

De drie nieuwe impressies bewijzen het: deze centrale plek, midden in de stad, wordt omgetoverd tot een groene parkwijk, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Wij werken door aan de verdere uitwerking van het technisch ontwerp én nieuwe impressies. Wil je de nieuwe impressies niet missen? Vergeet je dan niet in te schrijven voor de nieuwsbrief.