2022-10-26
Smakkelaarspark update oktober 2022

Aan het begin van het jaar vertelden we over het bereiken van een aantal belangrijke mijlpalen. Het definitief ontwerp van Spark was goedgekeurd door Gemeente Utrecht en begin januari werd de grond in erfpacht uitgegeven. Met andere woorden: zowel de uitwerking van het technisch ontwerp als de aanbesteding voor de aannemer konden beginnen, met als oogmerk om in het najaar van 2022 met de bouw te starten.

Maar nauwelijks twee weken later brak de oorlog in Oekraïne uit en kregen we te maken met een nieuwe realiteit: een crisis in de energievoorziening en daarmee gepaard gaande prijsstijgingen van onder andere bouwmaterialen. Maar ook aannemers die al langere tijd worstelen met de beschikbaarheid van personeel én een stevige inflatie. Hierdoor duurt het helaas langer om tot prijsovereenstemming te komen met de aannemer, waardoor ook de start van de bouw op zich laat wachten.
NL22-016-01 Lingotto Smakkelaarspark EXT01 v03-4-1

We gaan door

Stilzitten heeft juist in deze tijd geen zin en lost niets op. De energie- en materiaalprijzen lijken weer terug te lopen en de verwachting is dat binnen enkele maanden op beide gebieden weer een gezondere stabiliteit zal terugkeren. In de tussentijd werken wij samen met onderaannemers verder aan een slimmer technisch ontwerp en aan nieuwe ideeën in de bouwmethodiek, die in alle eenvoud moeten bijdragen aan het beheersen van de kosten tijdens de bouw op deze complexe locatie. Waarbij we alle specifieke kwaliteiten van Smakkelaarspark behouden, want daarop willen wij niets inleveren. En jij ook niet.
NL22-016-01 Lingotto Smakkelaarspark EXT02 v03-3-1

UITKIJKEN NAAR 2023

Als onze inschattingen juist zijn en er niet nog meer onverhoopte dingen in de wereld gebeuren, verwachten we in de tweede helft van 2023 te kunnen starten met de bouw. Een moment waar we naar uitkijken. We houden je op de hoogte via de nieuwsbrief zodra er nieuws is!

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.