2022-03-16
7 keer de leukste hotspots in en rondom Smakkelaarspark

Utrecht is een van de meest bruisende steden van Nederland. Met haar iconische Domtoren, wereldberoemde grachten en knusse kronkelende straatjes is het al een trekpleister op zich. Maar Utrecht barst ook van de hotspots waar je echt eens geweest moet zijn! Overal in de stad vind je fijne restaurants, trendy cafés en gezellige kroegen. Wij zetten er vast een paar voor je op een rij.

 

1. Miyagi & Jones

Bij Miyagi & Jones proef je twee verschillende sferen. Je kunt er heerlijk borrelen op de westere manier, met de meest uiteenlopende Aziatische gerechten. ‘Een beetje van Miyagi en een beetje van Jones dus, een mooie mix tussen het oosten en westen.’ Het shared dining concept, de relaxte beats en de drankjes zorgen voor een gezellig clubby vibe. Het is de perfecte pitstop om daarna nog een avond uit te gaan.

Je vindt Miyagi & Jones naast Kinepolis aan het Veemarktplein. Vanaf Smakkelaarspark op slenterafstand.

 

Spark

2. Het Gegeven Paard

Onder het muzikale middelpunt van Utrecht – Tivoli Vredenburg – vind je Het Gegeven Paard. Hier geniet je zonder kaartje van heerlijke cocktails, gin & tonics en speciaalbier. Je zit er heerlijk aan de prachtige marmeren bar. Ook voor een heerlijke maaltijd of borrelplank kun je hier terecht. Onze tip? De nacho’s zijn geweldig!

Het Gegeven Paard ligt naast Hoog Catharijne en is daarmee lopend binnen enkele minuten te bereiken vanaf Smakkelaarspark.

 

Spark

3. The Streetfood Club

Uitgegroeid tot een van de meest populaire hotspots van Utrecht! Wij snappen wel waarom. Bij binnenkomst kijk je je ogen al uit door het kleurrijke interieur. Je waant je hier in de warme sferen van Mexico tot Bangkok. Net zo sprekend als het interieur zijn de cocktails, ze nemen je even mee op reis.

The Streetfood Club ligt aan het Janskerkhof, vanaf Smakkelaarspark een klein kwartiertje lopen. Maar meer dan de moeite waard!

 

4. Ruby Rose

De eigenaren van Ruby Rose willen je meenemen naar Parijs. Nou, dat is zeker gelukt! Het opvallende interieur doet menig voorbijganger verwonderd naar binnen kijken. Vrijwel alles is in deze zaak is verpakt in een fleurige bloemenprint. Een tof eerbetoon aan de bloemenwinkel die zo’n honderd jaar geleden in het pand zat. Op de menukaart staan voornamelijk Mediterrane gerechtjes die je bestelt om te delen. ‘Bestel een fles wijn en daarbij waar je zin in hebt’ is het motto van de Ruby Rose.

Ruby Rose bevindt zich aan de Korte Jansstraat, vlakbij de Dom!

 

5. The Green House

Groen, circulair en lekker! The Green House is een circulair restaurant waar alleen gewerkt wordt met producten uit de regio én uit hun eigen urban farm. Verser eten kan haast niet! Naast lekker eten woon je hier ook evenementen bij over de circulaire wereld. Raak geïnspireerd door verhalen over hoe het anders kan en leer over een circulaire wereld waarin afval niet bestaat.

Achter het Beatrixtheater aan de Croeselaan loop je tegen The Green House aan. Vanaf Smakkelaarspark slechts een kleine wandeling verderop.

 

6. Roost aan de Singel

De ultieme plek om het mooie weer te vieren vind je bij Roost aan de Singel. Met één van de grootste en zonnigste terrassen van heel Utrecht is het hier goed vertoeven, maar ook het eten is een bezoekje waard. Bij Roost wordt al het eten op een authentieke Zuid-Afrikaanse barbecue – een braai – gemaakt. Op brandend hout in plaats van kolen. Dat geeft een unieke smaak aan wat je er ook op legt. Kom langs, bestel een koud drankje en waan je even in een andere wereld. Het uitzicht op de nieuwe singel is ook niet verkeerd!

Je vindt Roost aan de Singel in Park Paardenveld en is vanaf Smakkelaarspark slechts enkele minuten lopen.

 

7. Het Theehuis & The Rooftop.

Smakkelaarspark krijgt ook zijn eigen hotspots! Als Smakkelaarspark straks af is vind je er wel twee horecagelegenheden. Bij Het Theehuis geniet je van een heerlijke kop thee of een stuk oer-Hollandse appeltaart of lunch je met een vers broodje in de zon terwijl de kinderen spelen in het park. Het kan allemaal bij het Paarse Theehuis.

In voor iets spannenders? Bij The Rooftop kijk je uit over het centrum én Smakkelaarspark. De plek waar elke Utrechter een keer geweest moet zijn. Hier in het hart van de stad geniet je naast het adembenemende uitzicht van een heerlijk drankje.