Welkom in het Smakkelaarspark

In het Smakkelaarspark kan je straks je zintuigen de kost geven,
omdat de omgeving even uit staat.

Je kan er verpozen, je kan er dagdromen, je kan dansen,
je kan rennen, je kan er zitten en je kan er liggen.
In de zon of juist niet. Onder een boom of aan het water.
Hoog daarboven of juist beneden.

De groene oase openbaart zich geleidelijk
totdat je hem kan overzien.
Er zijn grote velden, kleine tuinen,
fijne plekken en behaaglijke hoeken.

Ondanks het razende verkeer om het park doorgaat
kan je even ontspannen en genieten van de frisse lucht,
het groen, de stilte of een evenement dat er plaats vindt.

In het Oog van de Orkaan

Met grote hoeveelheden bussen, treinen, auto’s, fietsers, trams en boten is het Smakkelaarsveld momenteel een ware orkaan van beweging, geluid en dynamiek. Maar straks horen we vogels fluiten, water kletteren, geroezemoes van mensen en flarden muziek. Het Smakkelaarsveld wordt het stille Oog van de Orkaan.

Het Smakkelaarsveld verandert in het Smakkelaarspark: een hoogwaardig stadspark waar wonen en groen samengaan. Het gebied wordt weer verbonden, hersteld en het gebied krijgt weer betekenis. De Leidse Rijn wordt doorgetrokken, zodat bootjes straks tussen de binnenstad en de Munt kunnen varen. Over de Leidse Rijn leggen we twee bruggen aan zodat het Smakkelaarspark goed te bereiken is. Ten slotte wordt een zo groot mogelijk park aangelegd, waar je even kunt ontkomen aan de hectiek van de stad. Het gebied wordt een nieuwe bestemming in de stad Utrecht.

Wonen, werken, horeca en leisure

Straks biedt het Smakkelaarspark rust in een stad vol energie. Trek je terug in het park of in je appartement. Of geniet van het uitzicht vanaf de horeca op het dak van het Kadegebouw.

In het Smakkelaarspark komen circa 150 woningen in het middenhuur segment, de vrije sector huur en de vrije sector koop. Vrijwel alle appartementen grenzen aan het park. De gebouwen staan deels op de overkluisde bus- en trambaan, waar vervolgens een groen park overheen wordt aangelegd.

Onder het park ligt een bijzondere ruimte. Deze ruimte wordt de ‘Parkkelder’, waarmee een culturele hub midden in de stad komt, met dagelijks een gevarieerd, inspirerend programma. In het midden van het park kun je straks genieten van een drankje en hapje op het terras, of gewoon op je picknickkleed. Er is volop ruimte in het Kadegebouw voor creatieve ondernemers. Sporten doe je in het park en bij de Bootcamp Club. Ten slotte komt onder een van de gebouwen een kleine haven.

Wil je op de hoogte blijven over het aanbod? Schrijf je dan in via de onderstaande button!

De locatie: stationsgebied Utrecht

Smakkelaarspark maakt deel uit van het Stationsgebied Utrecht. Het ligt direct naast Utrecht Centraal Station, de Leidse Rijn, Hoog Catharijne, TivoliVredenburg, de nieuwe Catharijnesingel én midden in een nieuw stadspark. Vanuit elke woning is het nieuwe stadspark Smakkelaarspark te beleven. Gezond stedelijk leven, perfect gecombineerd met de rust van water en groen.

Vanuit je woning of werkplek kun je straks:

  • direct het park in lopen
  • in 1 minuut naar Hoog Catharijne lopen
  • in 2 minuten naar Utrecht CS lopen
  • in 2 minuten naar TivoliVredenburg lopen
  • in 5 minuten fietsen naar de gezelligheid van Ledig Erf
  • in 20 minuten met de trein in Amsterdam zijn.

Nieuws

Smakkelaarspark 2.0: het ontwerp is vernieuwd!

5 september 2019

Het ontwerp van het Smakkelaarspark is vernieuwd! Na het winnen van de tender in september 2018 is het ontwerpteam direct aan de slag gegaan met het Voorlopig Ontwerp. Daarin zijn onder andere diverse aandachtspunten meegenomen die door de gemeente en een team van betrokken bewoners uit Utrecht zijn meegegeven aan ons team. Deze aandachtspunten zijn uitgewerkt in Smakkelaarspark 2.0. Klik hieronder om het verschil te zien!

Informatieavond bestemmingsplan

16 augustus 2019

We nodigen je van harte uit voor een informatieavond over het Smakkelaarsveld op donderdag 5 september. Het plan voor het Smakkelaarsveld is weer een stap verder. Het ontwerp uit 2018 is verder uitgewerkt en een stuk concreter geworden. We willen het ontwerp zoals het nu is, graag aan je laten zien.

Contact

De komende tijd wordt de website verder aangevuld met nieuws en aanvullende informatie over het plan. Wil je op de hoogte gehouden worden over het woningaanbod in het Smakkelaarspark? Zou je graag kantoor willen vestigen of je restaurant, bar, of culturele activiteit in het Smakkelaarspark willen runnen?

Klik dan op de button hieronder om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. We houden je dan op de hoogte over de plannen, het proces en het toekomstige aanbod in het Smakkelaarspark.

2019 © Smakkelaarspark. Ontwerp door LingottoDisclaimer.